DigiOffice

Documenten efficiënt en effectief beheren

De basis voor DigiOffice is 11 jaar geleden gelegd. Sindsdien heeft doorontwikkeling ervoor gezorgd dat de software compleet en modern is. Kwaliteiten die klanten erg in DigiOffice waarderen. Mijn opdracht was te kijken hoe dat complete pakket het beste past in een nieuw design, want daar was DigiOffice wel aan toe.

Vanuit mijn functie bij yoreM help ik klanten met advies en strategie, nieuwe ontwerpen en optimalisaties voor websites en webapplicaties. In april komt ik in contact met IDB Groep om een UI redesign traject voor DigiOffice te bespreken. Een jas die zowel de nieuwe medewerker als de doorgewinterde gebruiker past.

Na de eerste bespreking heb ik aan de hand van screenshots van de meest gebruikte secties in DigiOffice, deze schermen opnieuw ontworpen. Ik heb gekozen voor een kleurstelling die past bij de software en een duidelijk kleurcontrast heeft.

Dit levert een overzichtelijk en beter leesbaar beeld op.

Als ontwerper houd ik er rekening met hoe een gebruiker software ervaart en hoe het design daar positief aan bijdraagt. Ik heb blanco naar DigiOffice gekeken. Sommige elementen en informatie kwamen op meerdere plekken op één pagina terug. Uitgangspunt bij het ontwerp was dan ook ‘less is more’, de kunst van het weglaten zo toepassen dat het de werking van DigiOffice versterkt. Dit heeft als resultaat dat de nieuwe interface veel intuïtiever en rustiger is.

 

 

 

# # #

8 november 2018